den vilde kokken – kjøkkenet til skogen

Hjemmelaget mandel ricotta med ville blomster

Ernæring, den essensielle, nødvendige og avgjørende for menn som siden begynnelsen kjempet for å forbedre det gjennom historien, tilhører forhistorie og nåtid og er ekstremt virkelig. Vi må se på våre røtter og hente våre tradisjoner. I de fleste tilfeller sporer disse tradisjonene tilbake til bruken av vill mat.

Jeg ble født i Apulia, i Sør-Italia, for 41 år siden. Jeg har vært ekstremt heldig: da jeg var 2 år begynte mormoren min å lære meg å gjenkjenne vilt mat. Med vill mat mener jeg ikke bare urter som løvetann eller brennesle, men også tang, sopp, bjeffer, knoller, og likt.

Rå cannoli laget med søtpotet og villfyllinger: mandelost med villbergs oregano, arvestomater og vill hvitløk, wild raketpesto

Siden forhistorie mannen næret seg med det han fant i naturen og akkurat som dyrene i skogen han “velge et sted” hvor å fôr og begynte å eksperimentere med røtter og bark, bær og frø. Mange gamle og tradisjonelle oppskrifter horer Puglia og italiensk mat tradisjon spore tilbake til antikken, også til greske og Midt-Østen påvirkninger. Mye kan bli oppdaget og også lytte til våre ordsprog. For eksempel cardoncello (“steinsopp av steppene”, Pleurotus (DC.) Quel.) Kan bli funnet blant de tørre stilker av naturen artisjokk tistel (Cynara cardunculus) i begynnelsen av høsten, like før saueflokker begynner å vandre igjen i. På våren, tvert imot, kan du begynne å lete etter Orobanche, egentlig en parasitt, som vokser under fava bønneplanter, som er en delikatesse og en typisk apulisk tallerken i flere oppskrifter.
Bortsett fra mat, er meldingen jeg ønsker å passere respekt for naturen, redde vår kunnskap og spredt seg til en sunn måte å spise og leve på.

Plantebasert kake med villkaktus fruktjuice og ville blomster fra skogen

Jeg har nettopp publisert en bok, “La Cuoca Selvatica” (Bompiani), det er “den vilde kokken”, og jeg vil fortelle deg om min bok, tradisjoner og oppskrifter. Det handler om vill italiensk mat, oppskrifter og tradisjoner!